What day is the fourteenth of a given month?
L The last day of the month is a Wednesday.
II. The third Saturday of the month was seventeenth
Clearly, statement II reveals that the 17th was a Saturday and therefore 14th was Wednesday. However, the information given in I is not adequate to deduce the same. So, II alone is sufficient to answer the given
What will be the total weight of 10 poles, each of the same weight?
I. One-fourth of the weight of each pole is 5 kg.
II. The total weight of three poles is 20 kilograms more than the total weight of two poles.
From I, we conclude that weight of each pole = (4 x 5) kg = 20 kg. So, total weight of 10 poles = (20 x 10) kg = 200 kg.
From II, we conclude that: Weight of each pole = (weight of 3 poles) - (weight of 2 poles) = 20 kg.
So, total weight of 10 poles = (20 x 10) kg = 200 kg.
How much was the total sale of the company?
I. The company sold 8000 units of product A each costing Rs 25.
II. . This company has no other product line
From I, total sale of product A = Rs. (8000 x 25) = Rs.200000.
From II, we know that the company deals only in product A. This implies that sale of product A is the total sale of the company, which is Rs. 200000.
On which day of the week did Hitesh visit the zoo ?
I. Hitesh did not visit zoo either on Tuesday or on Thursday.
II. Hitesh visited zoo two days before his mother reached his house which was day after Monday
According to I, Hitesh visited the zoo on any of the weekdays except Tuesday and Thursday. According to ll, Hitesh's mother reached his house day after Monday i.e. on Tuesday. Thus, Hitesh visited zoo two days before Tuesday i.e. on Sunday.
Village K is towards which direction of the village N?
I. Village M is to the north of village N and to the east of village K.
II. Village D is to the west of village N and to the south of village K.
Clearly, in each arrangement, K is to the north-west of N